Sony Bravia televizor

GHID DE ACHIZITIE
DETALII IMPORTANTE DESPRE GAMA DE TELEVIZOARE SONY

Sony este companie din Japonia care produce electrice si electronice. Numele este un derivat de la latinescul „sonus” care inseamna sunet. Indiferent de produsele pe care le face sunetul este mereu la un nivel inalt. Sloganul curent este make.belive si uneori produsele companiei ne fac sa credem ceea ce nu credeam ca este posibil.

In momentul de fata brandul este pozitionat in primele companii la nivel mondial care produc televizoare, telefoane, laptopuri sau camere video. Acestea sunt doar cateva dintre produsele comercializate. De fiecare data, indiferent de produsul scos pe piata, Sony isi doreste sa inoveze si acest lucru, alaturi de calitate, face compania sa se afle in top indiferent de nisa abordata.

De ce sa aleg un televizor Sony?

Numele firmei nu este intamplator. Un televizor Sony vine de regula cu un sunet foarte bun, lucru care contribuie intr-o mare masura la crearea unei atmosfere de cinema atunci cand este urmarit un film. TV-urile Sony sunt extrem de competitive si pe partea de imagine iar ca dovada in acest sens aproape jumatate din televizoarele Sony aflate pe piata sunt UHD sau 4K. Mai mult, compania japoneza creeaza o serie de televizoare care sa se adapteze perfect celor care urmaresc filme si seriale pe Netflix dar si pe alte platforme similare.

Numarul de accesorii pe care le poate avea un televizor Sony este impresionant. Putem aminti aici diferitele tipuri de telecomenzi, de la telecomanda tactila pana la telecomanda vocala.

Cele mai ieftine televizoare Sony au o rama obisnuita insa o parte dintre cele cu un pret cel putin mediu au o rama foarte discreta, atat de discreta incat la cele mai noi nu exista boxe pentru ca sunetul „iese prin ecran”.

Incercand sa rezumam, ar trebui sa va cumparati un televizor Sony pentru ca are un sunet si o imagine foarte buna, rezista in timp si are numeroase functii care imbunatatesc considerabil experienta consumatorilor. Interfata televizoarelor smart este destul de intuitiva astfel incat toate functiile se descopera usor si se intrebuinteaza asemenea.

Tipuri de televizoare Sony

Sony, la fel ca celelalte mari companii de televizoare, are o gama variata de tipuri de televizoare. Cele mai performante in momentul de fata sunt televizoarele Sony Bravia 4K UHD. O parte dintre acestea au ecrane care se apropie de doi metri si exceleaza la capitolul sunet si imagine. In urma cu cateva saptamani a fost lansat un televizor care „scoate” sunetul prin ecran, dar vom vorbi mai jos de el, la capitolul inovatii.

Pentru a fi cat mai concisi, un televizor Sony poate avea un afisaj LED sau OLED, poate fi smart sau nu, poate avea ecran curbat sau plat si poate avea toate standardele de calitate a imaginii de la HD si Full HD pana la SUHD. Televizoarele Sony inteligente folosesc sistemul de operare Android. Potrivit ultimelor informatii Sony ar fi renuntat la televizoarele 3D

Un TV Sony se poate afla si intr-una dintre cele doua categorii cu care se mandreste compania japoneza – cea a televizoarelor recomandate de Netflix si ce a televizoarelor Sony Bravia. Televizoarele din cele doua categorii nu au incorporate tehnologii si standarde diferite de cele amintite mai sus doar ca ating anumite cerinte suficiente pentru a fi individualizate intr-un fel separat de celelalte produse.

Pretul unui televizor Sony

Fata de alte companii de top, pe piata din Romania poate fi gasit foarte greu un televizor Sony sub 1.000 de lei. Un astfel de televizor are in general o rezolutie HD si o diagonala de 80 de centimetri. Nu sunt smart insa au o diagonala generoasa si o calitate a imaginii ridicata. Practic cei de la Sony sunt destul de competitivi pentru ca nu duc televizoarele la standardele cele mai joase ale principalilor competitori. Intr-un fel am putea spune ca se incearca pozitionare brandului pe nisa televizoarelor in gama premium.

Cu 200 sau chiar 300 de lei in plus se poate cumpara si un televizor smart. Nu se sacrifica deloc diagonala sau calitatea imaginii, chiar daca pretul este relativ apropiat. Rezolutia ramane in continuare HD sau Full HD. Pentru o rezolutie superioara, adica UHD, preturile incep de la 3.000 de lei.

Inovatii si functionalitati ale televizoarelor Sony

Sony a incercat de-a lungul timpului sa isi perfectioneze televizoarele si uneori a reusit sa inoveze pe aceasta nisa. In 2008 lansa cel mai subtire televizor din lume si tot in perioada aceea lansa primul televizor cu Motionflow la 200Hz, primul televizor cu functia Picture Frame si conexiune wireless HD integrata.

In martie 2017 a prezentat la Budapesta un alt televizor revolutionar care „scoate” sunetul prin ecran, prin intermediul noii tehnologii Acoustic Sourface si nu are nevoie de boxe, lucru care face ca rama sa dispara aproape complet. La marimea diagonalei aceasta este aproape insesizabila

Acoustic Sourface nu este practic o tehnologie care scoate sunetul prin ecran pentru ca acest lucru este imposibil insa este extrem de revolutionara incat sa dea aceasta impresie. In realitate televizorul scoate vibratii care se simt cand este atins ecranul, care este transformat astfel intr-o boxa. Partea si mai interesanta este ca sunetul nu isi pierde din calitate ci din contra este mult mai apropiat de realitate pentru ca televizorul Sony reuseste performanta de a suprapune sunetul peste imagine. Spre exemplu daca un avion trece prin cadru, sunetul produs in mod obisnuit de acesta se propaga doar din locul in care se afla avionul.

Daca ne referim la tehnologii, un tv Sony bun ar trebui sa aiba Dynamic Range Pro, Motionflow, Super Bit Mapping si DSEE. Tehnlogia Motionflow se gaseste si pe televizoarele Sony la un pret mediu, adica sub 2.000 de lei. Aceasta adauga cadre suplimentare intre cele originale pentru a mari cursivitatea imaginii.

Spune-ne părerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled