ghidul

GHIDUL DE ACHIZITIE
CUM GASESC SINGUR CELE MAI BUNE TELEVIZOARE DE LA SAMSUNG?

Samsung este una dintre cele mai importante companii la nivel mondial care produc televizoare. In foarte multi ani a fost lider de piata la nivel global pe acest segment. A fost fondata in 1938 insa primul televizor a fost produs in anii `70. In prezent pe piata sunt comercializate televizoare incepand cu seria a patra si ajungand pana la cele mai performante, adica la seria a noua. In general televizoarele Samsung se disting printr-un design minimalist si o performanta mare. Ramele sunt de regula aproape invizibile, iar ecranele sunt fie plate, fie curbate.

De ce sa aleg un televizor Samsung?

Vorbim practic de unul dintre cei mai mari producatori mondiali de televizoare, aflat ani la rand pe primul loc. Acest lucru certifica oarecum calitatea televizoarelor Samung pentru ca arata faptul ca milioane de clienti sunt multumiti de produse. Calitatea nu poate fi decat una buna. Pe langa experienta ne putem astepta si la o durabilitate mai mare. Nu ne vom trezi dupa doar cativa ani ca televizorul ni se strica.

De peste 30 de ani Samsung inoveaza aproape anual ceea ce ne arata ca se doreste o imbunatatire permanenta a televizoarelor si sunt orientati spre clienti. Acest lucru nu poate decat sa bucure.  In prezent o serie de tehnologii nu se gasesc decat pe televizoarele lor.

Samsung activeaza in mai multe domenii in care e lider astfel incat multe dintre dispozitivele create de ei sunt compatibile cu televizoarele. In alta ordine de idei, odata cumparat un televizor de la aceasta firma, experienta se poate imbunatatii periodic fara a cumpara alt televizor ci doar prin achizitionarea noilor gadget-uri compatibile cu televizorul cumparat deja.

Tipuri de televizoare Samsung

Samsung comercializeaza in prezent mai multe tipuri de televizoare. Cele non-smart sunt toate HD sau Full HD insa si o parte dintre cele smart sunt asemenea. Cand vorbim insa de televizoare mai scumpe pastram caracteristica „smart” insa la standardul de imagine bifam UHD, SUHD sau QLED. Samsung utilizeaza in prezent pe televizoarele sale trei tehnologii de redare a imaginii – LED, cu nano-cristale si quantum dot.

Televizoarele SUHD si cele QLED folosesc tehnologia quantum dot. Cele mai ieftine folosesc tehnologia LED pe care o gasim chiar si televizoarele Samsung mai scumpe, smart sau 3D, care in general au standardul UHD, adica cel intermediar. Pana la CES 2017 din ianuarie SUHD era standardul cel mai inalt al televizoarelor in ceea ce priveste rezolutia, respectiv calitatea imaginii. De anul acesta cel mai inalt standard este QLED. Noile televizoare au fost prezentate in premiera in Los Angeles in primele saptamani din an.

Televizoarele QLED au ecrane curbate, extrem de subtiri si o calitate a imaginii superioara multor televizoare de pe piata. OLED-urile lansate de rivalii de la LG au o luminozitatea de 1.000 de niti. In schimb noile televizoare Samsung au o luminozitate de pana la 2.000 de niti. Potrivit unui comunicat de presa publicat de Samsung, noile televizoare sunt capabile sa redea absolut toate culorile, indiferent de luminozitatea ecranului.

Pretul unui televizor Samsung

Cele mai mari preturi le gasim la televizoarele QLED deoarece reprezinta cel mai inalt standard de imagine in ceea ce priveste TV-urile Samsung insa acest lucru se intampla deoarece sunt lansate recent. Potrivit unor estimari facute de mai multi specialisti preturile QLED-urilor si a SUHD-urilor vor fi comparabil egale in viitorul apropiat. Preturile unor astfel de televizoare pot sa sara de 40.000 de lei, dar pot sa coboare si sub 10.000 de lei.

La polul opus, cele mai mici preturi practicate de Samsung sunt mai mari cu aproximativ 100-200 de lei decat cele mai ieftine produse ale celorlalti producatori. Un televizor Samsung poate sa porneasca de la 600 de lei. Acestea nu sunt televizoare smart insa au ecrane relativ mari. Tehnologia folosita este de fiecare data LED, iar rezolutia poate sa fie chiar Full HD.

Cele mai ieftine smart TV-uri Samsung de pe piata romaneasca au un pret ce variaza intre 1.000 si 1.500 de lei. Acestea se pot conecta la internet si beneficiaza de sistemul de operare Tizen. Practic se poate renunta complet la laptop. Au wi-fi integrat si beneficiaza de caracteristici superioare de imagine cum ar fi HyperReal Engine.

Ecranele pot fi plate sau curbate, cu diagonale de peste un metru sau mai mici, insa folosesc tot tehnologia LED si rezolutia HD ori Full HD. Playerul media este compatibil cu diferite formate de fisiere, cum ar fi AVI, ASF, MP3, JPEG etc. Se poate deschide asadar direct de pe stick-ul USB atat filme cat si muzica sau fotografii.

Inovatii si functionalitati ale televizoarelor Samsung

In 1987 Samsung a creat Samsung Advanced Institute of Technology, lucru care i-a permis sa inoveze si sa se plaseze in topul producatorilor de electrice si electrocasnice. Prin anii 90 a creat un parteneriat cu Sony pentru a dezvolta LCD-ul (Liquid Crystal Display). Desi nu Samsung este cea care a inventat tehnologia aceasta, compania este creditata ca fiind prima care a integrat-o in urma cu aproximativ 20 de ani pe televizoare.

Ulterior au lansat moda televizoarelor slim, a celor plate, a celor digitalizate, adica a celor cu conexiune la internet, iar in 2013 a prezentat primul televizor Ultra HD curbat din lume. La CES 2017 Samsung a venit cu primele televizoare din lume cu ecran QLED. Cu aproape trei ani urma a lansat pe piata tehnologia quantum dot, iar acestea sunt doar cateva din inovatiile aduse de Samsung televizoarelor.

SUHD este un termen folosit doar de Samsung si sunt acronimele de la Super Ultra Hight Definition. Este urmatorul standard de calitate a imaginii dupa UHD. Notiunile tehnice sunt putin greu de inteles. Ceea ce trebuie sa retinem e ca un televizor SUHD este capabil sa redea o gama mai larga de culori si nuante decat un UHD. Negrul e mai negru, iar contrastul este mai bun. Compania coreana sustine ca SUHD-urile sunt capabile sa redea o gama de culori de 64 de ori mai mare decat cea a UHD-urilor.

Quantum dot – este un termen care a aparut prin 2014, fiind folosit de Samsung. E vorba de o noua tehnologie de iluminare a panourilor din televizoare si se gaseste pe toate TV-urile Samsung SUHD sau QLED.  Aceasta inlocuieste retroiluminarea panourilor LED aflate pe piata si elimina tenta galbuie a luminii care afecta redarea culorilor primare si indirect pe a celorlalte. Tehnologia reda acum albul curat, astfel incat toate celelalte culori sunt redate nealterat.

Samsung Ghidare Vocala – este o functionalitate introdusa recent de Samsung pe o parte din televizoare. Consumatorii pot interactiona mai usor cu televizorul stand pe canapea, fara a folosi telecomanda.

Televizoare Samsung nonconformiste

Samsung a incercat de-a lungul timpului sa isi surprinda clientii atat prin noi functionalitati ale televizoarelor cat si printr-un design aparte. De regula televizoarele Samsung au un design destul de simplu, punandu-se accent mai mult pe performante. Uneori insa compania a incercat sa iasa in evidenta si prin design. Putem da doua exemple: Sherif TV si The Frame TV.

Samsung Sherif TV reprezinta o serie distincta de televizoare in care arta intalneste tehnolgia printr-o colaborare intre compania coreana si Bouroullec Brothers. Mai exact, sunt acele televizoare cu un design total diferit de ceea ce stim noi despre televizoarele acestui brand. Au picioare incorporate astfel incat nu trebuie asezate pe o masa ori agatate pe perete. Seamana mai degraba cu o tabla magnetica de scris, cu muchii si forme simetrice, atat in fata cat si in spate.

Samsung The Frame TV pot fi numite lejer televizoarele cameleon deoarece acestea se fixeaza pe perete si au o rama asemanatoare cu a unui tablou. Practic cand sunt stinse pot fi confundate usor cu un tablou pentru ca ruleaza diverse imagini.

Spune-ne părerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled