philips tv

GHID DE ACHIZITIE
TELEVIZOARE PHILIPS SI TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ELE

Philips este una dintre putinele companii de top de pe piata televizoarelor care nu are sediul principal in cele trei tari asiatice, mari producatoare de electronice, adica in Japonia, Coreea de Sud si China. Sediul acesteia este in Amsterdam insa a fost fondata in Eidhoven in 1891, de catre Frederick si Gerard Philips, tata si fiu. Putem spune ca a inceput ca o afacere de familie care nu avea nici o treaba cu televizoarele.

In prezent este o companie care se orienteaza foarte multe pe produse prietenoase cu natura in sensul ca fie sunt biodegradabile, fie consuma electricitate sau apa mai putina. Produsele ecologice sunt marcate cu logo-ul Philips Green, prin care consumatorului i se spune practic ca produsele respective au o performanta ecologica mai buna decat concurentii lor.

De ce sa aleg un televizor Philips?

Unul dintre marile avantaje ale televizoarelor Philips este acela ca vorbim de o firma din Uniunea Europeana, care trebuie sa se supuna tuturor normelor de protectie a consumatorilor. De asemenea, consumatorul european este mult mai bine inteles si i se ofera un produs conform cerintelor lui. Un alt avantaj este acela al faptului ca se afla mereu in preferintele celor care vor sa isi cumpere un televizor. Cu alte cuvinte, cei care au cumparat un astfel de produs sunt multumiti de el, oferindu-ne o garantie in plus a calitatii.

De regula un TV Philips smart este destul de intuitiv si ofera acces la foarte multe aplicatii. Continutul media se partajeaza usor, iar televizorul poate comunica cu o gama larga de alte produse, incepand de la smartphone. Cei pasionati de jocuri nu au nevoie sa isi cumpere un Game TV ci e suficient sa isi cumpere un televizor Philips smart si sa isi descarce orice joc din Google Play, cu sau fara bani.

Olandezii incearca sa imbunateasca mereu experienta celor care le cumpara televizoarele. Spre exemplu se pot folosi telecomenzi inteligente cu ajutorul carora se pot da comenzi vocale sau se pot folosi telecomenzi pe post de tastatura, care sunt mult mai practice si mai usor de tinut in mana.

Tipuri de televizoare Philips

Philips are in acest moment pe piata, inclusiv in Romania, o gama diversa de televizoare, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Se pot gasi televizoare din toate ultimele cinci serii, de la seria 4000 pana la seria 9000.

Un televizor Philips poate avea un ecran de tip LED, OLED sau plasma. Cand vine vorba de rezolutie, un TV Philips poate fi HD, Full HD, UHD, 4K sau SUHD. Diagonalele pot fi mai mari de 165 de centimetri. De asemenea trebuie sa stim ca notiunele de mai sus capata alt sens pe un televizor Philips care are integrata inovatoarea tehnologie Ambilight.

Pretul unui televizor Philips

In Romania, cel mai ieftin televizor Philips poate incepe de la 600 de lei si este non-smart insa are un ecran peste 55 de centimetri si o rezolutie HD sau Full HD. Odata cu marimea diagonalei creste si pretul. Pentru un smart TV Philips e nevoie sa se scoata din buzunar aproximativ dublu, adica peste 1.200 de lei. Diagonala in acest caz poate trece de 80 de centimetri.

Un televizor Philips cu o rezolutie mai buna, adica UHD 4K incepe de la 1.900 lei. In general cam acestea sunt televizoarele Philips care se pot gasi in Romania. Se poate plati un pret mai mare pentru o diagonala mai mare. Cei care vor sa cumpere un OLED Philips vor trebuie sa caute putin mai multe pentru ca in principalele magazine online nu exista, pentru moment.

Inovatii si functionalitati ale televizoarelor Philips

Philips nu a incercat doar sa inoveze ci sa patenteze tehnologii care sa diferentieze un televizor Philips de altul. Asa a aparut Ambilight. De asemenea, compania olandeza a incercat tot timpul sa dezvolte si inovatiile pentru care nu detine exclusivitate, bifand doar faptul ca e prima compania ca a scos un anumit produs pe piata. Spre exemplu ecranurile OLED nu au fost inventate de Philips si au trecut ani buni pana cand Philips a avut curajul se utilizeze licenta CDC pentru a fi prima companie care a adus ecranul pe piata, pe un televizor.

 Ambilight este o tehnologie care se regaseste momentan doar pe televizoarele Philips si care e patentata de compania olandeza. Scopul ei principal este acela de a nu obosi ochiul atunci cand ne uitam la televizor. Daca se priveste pe intuneric la televizor exista tendinta de a aparea oboseala daca pe langa ecran nu exista lumina. Initial se foloseau leduri in spatele ecranului care pur si simplu faceau lumina alba sau colorata. Acum tehnologia a evoluat, iar ledurile vin si in ajutorul imaginii. Spre exemplu, daca privim o imagine panoramica, in care cerul este albastru, ca o continuare, si lumina ledurilor de pe rama superioara va fi albastra. In felul acesta, atunci cand suntem captati de subiectul filmului ochiul este pacalit si vom avea impresia ca ecranul este mai mare.

Spune-ne părerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled