lg tv

TELEVIZOARE PANASONIC: SCURT ISTORIC

Panasonic este una dintre cele mai mari companii de electrice si electrocasnice din Japonia, recunoscuta la nivel mondial. Are sediul in Kadoma, Osaka si in trecut a purtat denumirea Matsushita Electric Industrial. In 2018 va implini un secol de la infiintare si probabil vor scoate cel putin un produs aniversar. Primul televizor al companiei a fost lansat in anii `50. In 1960 aceasta a scos primul televizor color. Desi concurenta pe acest segment a fost mare in Japonia, Panasonic, sau mai exact Matsushita, a reusit sa faca fata concurentei interne si sa iasa si pe plan extern, acolo unde in prezent are o cota de piata foarte buna la aproape toate produsele comercializate.

De ce sa aleg un televizor Panasonic?

Un televizor Panasonic vine cu o serie de avantaje fata de cel al unui brand nou aparut pe piata. Are in spate o istorie, iar acest lucru ajuta compania sa inteleaga mai bine nevoile clientilor si sa actioneze in masura. Vorbim aici de know-how si de tehnologii inovatoare pe care nu le gasim de regula la alte televizoare. Astfel de tehnologii nu doar ca imbunatatesc calitatea imaginii si a sunetului ci dau si o rezistenta sporita televizorului.

Ar trebui sa alegeti un televizor Panasonic deoarece aveti garantia milioanelor de oameni care cumpara anual aceste produse. In 2012 numarul de vanzari a plasat Panasonic pe locul patru in randul celor mai mari producari de televizoare la nivel mondial.

Tipuri de televizoare Panasonic

Panasonic a anuntat ca in 2017 va scoate o serie de televizoare. Acestea au diagonale de pana la 77 de inchi. Se pare ca nu vor mai fi fabricate decat televizoare cu ecran plat anul acesta insa in magazine vor putea fi gasite si televizoarele produse in anii trecuti. Ideea pare a fi abandonata definitiv, cel putin pentru piata europeana.

In momentul de fata un televizor Panasonic poate avea orice standard de imagine superior, de la HD si Full HD pana la 4K si SUHD. Tipul de display poate fi LED, OLED sau plasma. Televizoarele Panasonic mai pot fi smart sau non-smart. In general, pentru piata europeana acestea au ecran plat.

Pretul unui televizor Panasonic

Daca ne uitam prin marile magazine online din Romania pretul unui televizor Panasonic incepe de la aproximativ 1.200 de lei, insa aproape toate sunt smart si au diagonale generoase, mai mari de 80 de centimetri. In general nu putem spune ca preturile unui TV Panasonic este mai mare decat al unui alt televizor produs de un alt brand. Nu prea exista o astfel de diferenta insa in general exista o serie de televizoare, precum OLED-urile, care nu prea se gasesc in Romania.

Cele mai ieftine televizoare Panasonic au o rezolutie HD sau Full HD. Televizoarele cu o rezolutie mai buna, adica 4K sau UHD, incep de la un pret de aproximativ 2.500 de lei. E adevarat ca la alte marci astfel de televizoare incep de la un pret mai mic insa nu trebuie sa ne uitam doar la asta ci si la alte aspecte cum ar fi marimea diagonalei si apoi calitatea imaginii. Pretul unui televizor 3D incepe de la 5.500 de lei si are o diagonala de peste 1,2 metri.

Inovatii si functionalitati ale televizoarelor Panasonic

Panasonic este una dintre companiile care au incercat si incearca mereu sa revolutioneze televizoarele. De-a lungul timpului au inovat mult sau au avut curajul sa fie primii care au preluat inovatiile altora.

Anul trecut au prezentat un televizor care se „camufleaza”, adica atunci cand este stins ecranul devine transparent si arata ca un geam simplu, iar atunci cand este aprins se vede la fel ca la un televizor obisnuit. Din pacate acesta va fi disponibil pe piata undeva in urmatorii cinci ani.

La inceputul lui 2017 Panasonic a lansat primul televizor OLED Ultra HD cu capabilitate HDR din lume. Modelul se numeste EZ1000 si are numeroase imbunatatiri fata de alte televizoare de pe piata. Panoul OLED HDR poate reda o luminozitate de doua ori mai mare decat un OLED conventional. De asemenea, a fost introdus filtrul Absolute Black, care absoarbe lumina ambientala si reflexiile. In felul acesta partea imaginii care sa fie neagra este neagra cu adevarat, adica nu are nuante luminoase, care sa diminueze din calitatea imaginii.

Spune-ne părerea ta! :)

Lasa un raspuns

Login/Register access is temporary disabled